۲ طرز تهیه نخود پلو مجلسی
۲ طرز تهیه نخود پلو مجلسی نخود پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی است که اصالت آن به کشور ترکیه و شهر استانبول برمیگردد. در زبان ترکی استانبولی به نخود پلو “نوهوتلو پیلاو” میگویند. نخود پلو را معمولا با گوشت مرغ درست میکنند اما می توان در تهیه آن از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کرد. پختن نخود پلو نیاز به مهارت خاصی ندارد و به سادگی تهیه میشود. در شمال کشور نیز غذایی مشابه نخود پلوی ترکی وجود دارد که به آن نخود پلو با کشمش میگویند. با سایت ترشی جات همراه باشید
۲ طرز تهیه نخود پلو مجلسی
نخود پلو را با گوشت چرخ کده نیز میتوانید درست کنید. برای تهیه نخود پلو با گوشت چرخ کرده به مواد زیر نیاز دارید.
مواد لازم برای تهیه نخود پلو با گوشت
نخود فرنگی ۲ پیمانه
برنج ۳ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سیب زمینی ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
روغن مایع به مقدار لازم
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذا خوری
نمک، زردچوبه، فلفل به مقدار لازم
دستور تهیه نخود پلو با گوشت چرخ کرده
با دستور تهیه نخود پلو با گوشت چرخ کرده مرحله به مرحله همراه ما باشید.
طرز تهیه نخود پلو با گوشت چرخ کرده
مرحله اول | خیساندن برنج
در مرحله اول برای تهیه نخود پلو با گوشت چرخ کرده، برنج را پاک کنید و بشویید. و با مقداری نمک و آب در یک ظرف به مدت ۲ ساعت قرار دهید.
مرحله دوم | آماده کردن گوشت چرخی برای نخود پلو
پیاز را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس یک تابه را که در آن درون تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید. تا روغن داغ شود.
بعد از داغ شدن روغن پیاز خرد شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا آب پیازها گرفته و طلایی رنگ شوند..
بعد از اینکه رنگ پیاز ها طلایی شد، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. و بوی ضخم آن از بین برود. سپس مقداری نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به مواد اضافه کنید و مواد را هم بزنید و با یکدیگر تفت دهید. تا عطر ادویهها به خوبی آزاد شود و تمامی قسمتهای گوشت با ادویهاها طعمدار شود.
در همین مرحله با توجه به ذائقه و سلیقه غذاییتان میتوانید مقداری ربگوجه فرنگی و یا زعفراندم کرده به ترکیب گوشتی درون تابه اضافه کنید.
مرحله سوم | اماده کردن نخود فرنگی
نخود فرنگی را اگر به صورت کنسرو می باشد آن را در آب قرار دهید و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید و سپس آبکشی کنید.bاگر به صورت کنسرو آماده نبود آن را با کمی آب و نمک به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط بپزید و آبکشی کنید.
حالا در این مرحله نخودفرنگی های پخته شده را به مواد داخل تابه اضافه کنید. و همه ی مواد را با هم به خوبی مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوبیا پلو
مرحله چهارم | تهیه سیب زمینی سرخکرده
اجرای این مرحله کاملا سلیقهای است.
شما میتوانید یک سیبزمینی متوسط را به خورت خلالی یا نگینی خرد کنید.
در کمی روغن سرخ کرده و در انتها و زمان سرو در کنار غذا میل کنید.
روش دیگر استفاده از سیبزمینی خردکردن و اضافه کردن آن به مواد گوشتی است که در مراحل قبل تهیه کردید.
(در زمان پخت نهایی برنج، سیب زمینیها به خوبی پخته و نرم میشوند.)
مرحله پنجم | آماده کردن نخود پلو
برای آماده کردن برنج یک قابلمه را بر روی اجاق گاز قرار دهید و به درون آن چند پیمانه آب، به همراه روغن و نمک اضافه کنید و صبر کنید تا به جوش بیاید.
پس از به جوش آمدن آب، برنجی که در مرحله اول خیسانده بودید را آبکشی کنید و درون قابلمه آب جوش بریزید.
با توجه به جنس و کیفیت برنج خود بین ۵ الی ۱۰ دقیقه زمان دهید تا دانههای برنج نیمپز شوند و بعد از آن برنج خود را آبکشی کنید.
در مرحله آخر ته قابله کمی روغن یا کره بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود (می توانید برای تهدیگ کف قابلمه خود نان بیندازید)
یک لایه نازک برنج ته قابلمه بریزید و روی آن مقداری از ترکیب طعمدار شده گوشت چرخی و نخود فرنگی بریزید، سپس مجددا لایه برنجی بریزید و لایه بعد مخلوط گوشت چرخی و نخود و تا انتها ادامه دهید.
درب قابلمه را ببندید، حرارت را کم کنید و ۳۰-۴۵ دقیقه زمان دهید تا محتویات درون قابله پخته شوند.
خواص نخودفرنگی چیست؟
نخودفرنگی یا همان نخودسبز دارای مقادیر قابل توجهی آهن و ویتامینC است که به سلامت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
به دلیل داشتن ویتامین های K وD به جذب کلسیم و جلوگیری از پوکی استخوان کمک میکند.
با نخودفرنگی غذا چی بپزم؟
نخودپلو، کوکوی نخودفرنگی، حمص نخودفرنگی و پوره نخودفرنگی از پرکاربردترین غذاهای تهیه شده با نخودفرنگی است.
از نخودفرنگی در انواع سالادها، سوپ، پاستا و خوراک های که با نان سرو می شوند استفاده میشود.