صفحه نخست / دسته‌بندی نشده / ۵ نوع طرز تهیه فلافل؛ مرحله به مرحله به روش مغازه و ساندویچی

۵ نوع طرز تهیه فلافل؛ مرحله به مرحله به روش مغازه و ساندویچی

۵ نوع طرز تهیه فلافل؛ مرحله به مرحله به روش مغازه و ساندویچی

چطوری مثل بیرون فلافل درست کنیم؟ کمترکسی پیدا می‌شود که تا به حال طعم فلافل را نچشیده باشد. ولی طعم این غذا بستگی زیادی به نوع پخت آن دارد. یکی از خوشمزه‌ترین انواع فلافل، فلافل‌هایی است که از مغازه‌ها می‌خریم و طعمی واقعا متفاوت با فلافل های خونگی دارند. یکی از اشکالاتی که تهیه فلافل از مغازه‌ها دارد، معمولاً عدم رعایت درست بهداشت توسط آن‌هاست. اگر می‌خواهید در خانه با مواد غذایی مرغوب و کاملا بهداشتی، فلافلی هم‌مزه با فلافل مغازه‌ها درست کنید، مطلب زیر را در قسمت آشپزی از اکالا بلاگ دنبال کنید.

در اکالا بلاگ ما مرحله به مرحله با شما هستیم تا فوت و فن و رازهای خوشمزه‌تر شدن فلافل را آموزش دهیم. همچنین فلافل را به چند نوع و با مواد مختلف یاد خواهیم داد.

فلافل خانگی با طرز تهیه آن

مواد لازم برای تهیه فلافل مثل فلافلی‌ها:
نخود ۲ لیوان
سیب زمینی یک عدد متوسط
پودر زیره سبز یا سیاه ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد بزرگ
سیر ۲ حبه درشت
لیموی تازه، نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به میزان لازم

اولین و مهمترین راز برای درست کردن فلافل مثل بیرون

  • اجازه بدید راز فلافل‌های خوشمزه بیرون را اول بگویم، سیب زمینی! بله سیب زمینی راز خوشمزه شدن فلافل‌های بیرون است. فلافلی‌ها از سیب زمینی برای خوش طعم شدن فلافل استفاده می‌کنند، سیب زمینی باعث ترد شدن فلافل می‌شود و فلافلی که با سیب زمینی درست شود، دقیقا مثل فلافلی‌ها می‌شود.

نخود و طرز تهیه فلافل مثل بیرون

راز دوم پخت فلافل بازاری

۱- راز بعدی آن نحوه چرخ کردن مواد با چرخ گوشت است؛ موقع چرخ کردن مواد فلافل، از سری دهنه گشاد چرخ گوشت برای چرخ کردن استفاده کنید تا نخودها خوب چرخ شوند!( سری دهنه تنگ باعث گِل شدن نخود در چرخ گوشت می‌شود و ممکن است باعث سوختن چرخ گوشت نیز شود.)

۲- در همین حین باید توجه داشت که وقتی در حال چرخ کردن نخودها هستیم، در کنار آن سیب زمینی را نیز همراه با نخود به چرخ گوشت اضافه و چرخ کنیم و در اخر پیاز خرد شده و سیر را هم به آن اضافه می‌کنیم.

۳- مخلوط به دست آمده را یک بار دیگر با یک دهانه تنگ‌تر چرخ می‌کنیم تا مخلوطی چسبناک و کرم رنگ آماده شود.

فلافل مثل فلافلی ها

نکته: اگر مخلوط تهیه شده زیادتر از وعده غذایی شما باشد، جای نگرانی نیست و می‌توان آن را بسته‌بندی کرد و در فریزر نگهداری کرد تا در دفعات بعدی پخت فلافل از آن استفاده کرد.

۴- بعد از آن، لیموی تازه به آن اضافه می‌کنیم. اضافه کردن لیمو در این مرحله نقش کلیدی در طعم فلافل دارد. درصورتی که لیموی تازه در اختیار ندارید، می‌توانید از آبلیمو هم استفاده کنید.

طرز تهیه کبه عربی

۵- سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مقدار کافی به آن اضافه کنید.

اضافه کردن ادویه

۶- مواد به دست آمده تا این مرحله را کامل با دست ورز می‌دهیم؛ بهتر است ورز دادن را تا حداقل حدود ۳ دقیقه ادامه دهید.

طرز تهیه فلافل خوشمزه بیرون- نخود را با ادویه هم میزنیم

۷- سپس بار دیگر مواد را چرخ می‌کنیم. در این مرحله می‌توانید از هر کدام از دهانه‌های چرخ گوشت جهت چرخ کردن نهایی مواد استفاده کنید ولی بهتر است از دهانه تنگ آن استفاده کنید. در مرحله بعدی، ماهیتابه را آماده سرخ کردن می‌کنیم. (اجازه می‌دهیم روی شعله کمی داغ شود و سپس روغن را اضافه می‌کنیم.)

۸- با کمک دستگاه مخصوص قالب زنی فلافل که در شکل زیر مشخص است، مواد فلافل را قالب می‌زنیم و پس از پرشدن قالب، آن را با قاشق فشار می‌دهیم تا در هنگام وارونه کردن آن برای قرار دادن در ماهیتابه وا نرود. سپس فلافل‌ها را در شکل‌های منظم در داخل ماهیتابه قرار می‌دهیم.

۹- در این مرحله دقت کنید که فلافل‌ها را آرام درون روغن هل دهید. زیرا در صورت پرت کردن فلافل‌ها در روغن، روغن روی دست شما می‌پاشد و باعث سوزش می‌شود. حتی اگر از دستکش استفاده می‎کنید، این کار خطرناک است زیرا امکان پرش روغن در چشم وجود دارد.

دستور پخت فلافل خوشمزه بیرون

۱۰- پس از آن‌که طرف اول فلافل سرخ شد، آن را وارونه کنید تا طرف دوم نیز سرخ شود. مدت زمان سرخ شدن هر دو طرف فلافل بسته به روغن موجود در ماهیتابه متفاوت است ولی حدودا ۱۰ دقیقه طول می‌کشد.

پس از سرخ شدن هر دو طرف آن، آن‌ها را در ظرف بچینید و همراه با سس‌های مورد علاقه خود میل کنید.

می‌توانید طرز تهیه چهار سس خانگی خوشمزه را بیبینید و از آن‌ها ایده بگیرید.

فلافل ساندویچی، آماده طبخ

فلافل با قارچ چطوری می‎شه؟

علاقه زیاد ایرانی‌ها به قارچ باعث شده تا آن را در اکثر غذاها از جمله فلافل وارد کنند. علاوه بر طعم خوبی که قارچ ایجاد می‌کند، چون سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینواسید، آنتی‌بیوتیک و آنتی‌اکسیدان است، فواید زیادی هم دارد. شما هم یک بار فلافل با قارچ را امتحان کنید.

طرز تهیه تبوله

درست است که حجم کمی از مواد تشکیل دهنده فلافل را تشکیل می‌دهد ولی تاثیر زیادی در مزه آن دارد.

نخود ۲ لیوان
قارچ ۲۰۰ گرم
جعفری خردشده نصف لیوان
پودر زیره سبز یا سیاه ۱ قاشق غذاخوری
پودر گشنیز ۱ قاشق غذاخوری
تخم‌مرغ ۲ عدد
پیاز ۱ عدد بزرگ
سیر ۲ حبه درشت
نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به میزان لازم

 

طرز تهیه فلافل با قارچ:

  1. نخودها را از دو روز قبل خیس کنید تا نفخ آن‌ها از بین برود. در طی این مدت چندبار آب آن‌ها را عوض کنید.
  2. قارچ‌ها را می‌توانید هم به صورت خام و هم تفت داده شده در فلافل‌ها استفاده کنید.
  3. نخودها را در خردکن یا چرخ گوشت ریخته تا خرد شوند. سپس قارچ‌ها را با هر روشی که آماده کرده‌اید به آن اضافه کنید و کاملا با هم مخلوط کنید.
  4. پیاز و سیر را اضافه کنید و مجددا باهم مخلوط کنید. سپس جعفری خردشده، پودر زیره و پودر گشنیز را اضافه کنید و هم بزنید.
  5. تخم‌مرغ را به مایع آماده شده اضافه کنید.
  6. در اخرین مرحله، نمک، فلفل قرمز و زردچوبه را اضافه کنید و مجددا هم بزنید.
  7. می‌توانید برای پف کردن بیشتر فلافل با قارچ، نصف قاشق چای‌خوری بکینگ پودر اضافه کنید.

نکات تهیه فلافل با قارچ:

  • دقت کنید همه موارد را هم زمان با هم مخلوط نکنید و طبق دستور گفته شده در هر مرحله یک یا دو مورد جدید را اضافه کنید و باهم مخلوط کنید. در غیر این صورت مواد خوب با هم ترکیب نمی‌شوند.
  • همانطور که در روش قبل توضیح دادیم، اجازه دهید که ماهیتابه کمی داغ شود و سپس درون آن روغن اضافه کنید و مایع آماده شده فلافل را با دست به شکل گردو دربیاورید و یا از قالب مخصوص شکل دهی فلافل استفاده کنید. بعد از سرخ شدن یک طرف فلافل‌ها آن‌ها را وارونه کنید تا طرف دوم هم سرخ شود.
  • بهتر است پس از خارج کردن فلافل‌ها از ماهیتابه، آن‌ها را روی دستمال‌های مخصوص گرفتن روغن بگذارید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.

طرز تهیه فلافل با قارچ خوشمزه

ممکن است نام فلافل با قارچ و پنیر هم به گوش شما خورده باشد. برای تهیه آن نیازی به استفاده از قارچ در ترکیبات اصلی فلافل نیست و فقط کافی است قارچ را با پنیر پیتزا مخلوط کنید و در هنگام ساندویچ گرفتن فلافل، کمی از این مخلوط را در ساندویچ خود قرار دهید.

کسانی که علاقه زیادی به پنیر پیتزا دارند، عاشق این نوع فلافل خواهند شد! این غذای خوشمزه را حتما برای ناهار درست کنید.

طرز تهیه فلافل با کنجد

کنجد به عنوان یکی از اجزا اصلی فلافل لبنانی بکار می‌رود. برای تهیه فلافل با کنجد در مرحله اول مانند فلافل ساده نخودها را خیس کنید و مواد گفته شده در قسمت قبل را به آن اضافه کنید تا خمیر اولیه فلافل آماده شود در آخرین مرحله و قبل از سرح کردن آن، کنجد را به مواد اضافه می‌کنیم.

البته برای آن‌ که بتوانیم فلافل کنجدی به خوشمزگی فلافل های لبنانی درست کنیم، باید نکات مهمی را در این زمینه رعایت کنیم. برای شناخت این نکات به  طرز تهیه فلافل با کنجد مراجعه کنید.

طرز تهیه فلافل جنوبی با کنجد

طرز تهیه فلافل با سیب زمینی

غیر از روش بالا که توضیح دادیم، روش دیگری نیز برای پخت فلافل با سیب زمینی وجود دارد، به طوری که بر خلاف روش قبل که سیب زمینی را درسته همراه سایر موارد توسط چرخ‌گوشت چرخ می‌کردیم، این بار از سیب زمینی رنده شده استفاده می‌کنیم.

اگر شما وقت و حوصله برای رنده کردن سیب زمینی ها ندارید ولی می‌خواهید فلافلی به همان خوشمزگی درست کنید، طرز تهیه فلافل با سیب زمینی را از دست ندهید.

طرز تهیه فلافل اصل خوزستانی با ادویه های مخصوص

خوزستان و دقیق‌تر بخواهیم بگوییم اهواز، مهد فلافل ایران است. فلافل فروشی‌های خیابان لشکر آباد اهواز که به متفاوت بودن فلافل‌هایشان معروف هستند، فوت و فن‌های مخصوص خود را دارند.

فلافل اصل خوزستانی

جالب است بدانید با اینکه این غذا برگرفته از خطه جنوبی ایران است ولی ریشه اصلی آن لبنانی است. البته طرز تهیه آن در لبنان و ایران تفاوت‌هایی هم دارند. به طور مثال در لبنان از عدس، سیب زمینی و بادمجان هم در پخت فلافل استفاده می‌شود.

به روش خوزستانی‌ها فلافل بپزید.

محبوبیت آن به دلیل طعم دلپذیر و آماده شدن سریع آن، فلافل را به یکی از پرطرفدارترین غذاهای خیابانی حتی در امریکا تبدیل کرده است. حالا چرا مردم فلافل بیرون رو بیشتر دوست دارند؟

دلیل اصلی آن این است که فلافل بیرون ترد، چرب و خوشمزه‌تر است. حال ما می‌خواهیم طرز تهیه فلافل مثل بیرون و فلافلی‌ها را به شما آموزش دهیم.

دلایل وا رفتن فلافل و روش‌های جلوگیری از آن 

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، میزان انسجام مواد بعد از چرخ کردن می‌باشد. بهتر است مواد خیلی شل نباشند و اندازه‌ی نخودهای چرخ کرده قدری بزرگتر از دانه‌های شکر باشد.

مایه فلافل ماهیتی سفت دارد، بنابراین در هنگام آماده‌سازی این مورد را در نظر بگیرید. برای مشاهده موارد بیشتر نکات جلوگیری از وا رفتن فلافل کلیک کنید. 

دلایل خشک شدن فلافل و روش‌های برطرف کردن آن

 متناسب نبودن مواد اولیه یکی از علل خشک شدن فلافل است. اگر قبل از سرخ کردن و در هنگام ورز دادن مواد احساس کردید که مایه خشک شده، به آن مقدار کمی آب سرد اضافه کنید.

برای مشاهده موارد بیشتر نکات جلوگیری از خشک شدن فلافل به این صفحه مراجعه کنید. 

امیدواریم شما هم بتوانید در کنار دوستان و اعضای خانواده خود از این غذا لذت ببرید. محبوبیت این غذا در حدی است که در سایت‌های خارجی هم مقالات و آموزش‌های زیادی از فلافل وجود دارد.

منبع: thespruceeats 

مطالب مرتبط