اکثر افراد علاقه دارند که روزانه از دسرهای کم کالری و مقوی استفاده کنند. کمپوت کردن میوهها یکی از این دسرهای بسیار مقوی و کم کالری برای کودکان و سایر افراد است. کمپوت گیلاس جز کمپوتهای پرطرفداری است که در روزهای گرم تابستان به عنوان یک میان وعده بسیار کاربردی است. کمپوت گیلاس را میتوانید بدون مواد نگهدارنده به مدت ۵ ماه به راحتی نگهداری و مصرف کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
در این مقاله از مجله اکالا بلاگ میخواهیم به شما یکی از سادهترین راههای درست کردن کمپوت گیلاس را آموزش بدهیم. با ما همراه باشید.
روش اول طرز تهیه کمپوت گیلاس
با طرز تهیه کمپوت گیلاس در منزل همراه ما باشید.
گیلاس | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۱ پیمانه |
آب | به میزان لازم |
- ابتدا در یک ظرف شیشه ای دربدار مناسب گیلاسها را همراه شکر میریزیم و درون ظرف را با آب آشامیدنی به میزان لازم پر میکنیم و سپس درب ظرف را گذاشته و به مدت ۵ دقیقه ظرف را وارونه میکنیم و اگر آب پس داد درب ظرفمان را باید عوض کنیم.
- در یک قابلمه مناسب ظرف شیشهای موادمان را (گیلاس، شکر، آب) میگذاریم و درون قابلمه را با آب ولرم پر کرده و روی حرارت میگذاریم تا به جوش بیاید، بعد از به جوش آمدن به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بگذارید بماند تا پخته شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک گیلاس
- سپس بعد از ۱۵ دقیقه قابلمه را از رو حرارت برداشته و اجازه میدهیم تا با دمای محیط سرد شود، بعد از خنک شدن ظرف شیشهای کمپوت را به صورت وارونه به مدت ۲۴ ساعت قرار میدهیم تا کمپوت گیلاس ما آماده شود.
- بعد از ۲۴ ساعت استراحت میتوانید درب ظرف شیشه ای خود را باز کنید و در ظرف سرو خود بریزید و از کمپوت گیلاس خود لذت ببرید.
امیدوارم از این آموزش لذت برده باشید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای گل محمدی(قیزیل گول موراباسی)
روش دوم تهیه کمپوت گیلاس به روش فوری
با طرز تهیه کمپوت گیلاس به روش سریع و فوری در اینجا همراه ما باشید.
گیلاس | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۱ پیمانه |
آب | ۴ پیمانه |
- ابتدا در یک ظرف مناسب یک کیلو گیلاس را شسته و ساقههای آن را جدا میکنیم و اجازه میدهیم تا گیلاسهای ما کاملا خشک شوند.
- یک قابلمه مناسب را روی حرات قرار داده و سپس به آن یک پیمانه شکر و چهار پیمانه آب اضافه کنید و با همزن دستی مواد (شکر و آب) را به خوبی مخلوط و یکدست کنید، سپس بعد از چند قل زدن به مواد (شکر، آب) درون قابلمه گیلاسها را اضافه میکنیم و به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بگذارید بماند تا پخته شود.
- سپس بعد از ۲۰ دقیقه قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه میدهیم تا با دمای محیط سرد شود، بعد از خنک شدن موادمان (آب، شکر، گیلاس) را در یک ظرف شیشهای دربدار میریزیم و درب آن را میبندیم و در یخچال میگذاریم تا کمپوت ما خنک شود.
کمپوت گیلاس ما آماده شده و در ظرف سرو خود بریزید و از کمپوت گیلاس خود لذت ببرید. امیدوارم از این آموزش لذت برده باشید.
روش سوم تهیه کمپوت گیلاس با شربت جدا
روش سوم طرز تهیه کمپوت گیلاس با شربت جدا را در اینجا میتوانید بخوانید.
گیلاس | یک کیلو و نیم |
شکر | ۱ پیمانه |
آب | ۴ پیمانه |
- ابتدا یک ماهیتابه مناسب را روی حرات قرار داده و سپس به آن یک پیمانه شکر و چهار پیمانه آب اضافه کنید و با همزن دستی مواد (شکر و آب) را به خوبی مخلوط و یکدست کنید، سپس بعد از چند قل زدن از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا با دمای محیط سرد شود.
- در یک ظرف مناسب یک کیلو و نیم گیلاس را شسته و ساقههای آن را جدا میکنیم و اجازه میدهیم تا گیلاسهای ما کاملا خشک شوند.
- در یک ظرف شیشه ای درب دار مناسب، گیلاسهای شسته شده را در آن میریزیم و سپس به آن شربت (شکر، آب) را به میزان لازم اضافه میکنیم و درب شیشه را محکم میبندیم.
- در یک قابلمه مناسب ظرف شیشه ای موادمان (گیلاس، شکر، آب) را میگذاریم و درون قابلمه را آب پر کرده و روی حرارت قرار میدهیم، تا به جوش بیاد، ، بعد از به جوش آمدن به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بگذارید بماند تا پخته شود.
- سپس بعد از ۲۰ دقیقه قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه میدهیم تا با دمای محیط سرد شود، بعد از خنک شدن ظرف شیشه ای کمپوت را به صورت وارونه به مدت ۱۲ ساعت قرار میدهیم تا کمپوت گیلاس ما آماده شود.
- بعد از ۱۲ ساعت استراحت میتوانید درب ظرف شیشه ای خود را باز کنید و در ظرف سرو خود بریزید و از کمپوت گیلاس خود لذت ببرید. امیدوارم از این آموزش لذت برده باشید.
نکات تهیه کمپوت گیلاس:
- برای داشتن یک کمپوت با کیفیت حتما از گیلاس با کیفیت استفاده کنید.
- میزان شکر بستگی به ذائقه و شیرینی گیلاسهای شما دارد.
- اگر گیلاس شما شیرین نبود یک پیمانه و نیم شکر اضافه کنید.
- ظرف کمپوت حتما باید شیشه ای و با درب محکم فلزی باشد.
- بعد از آماده شدن کمپوت میتوانید آن را به مدت طولانی نگهداری کنید چون کنسرو است و خراب نمیشود.
- بعد از باز شدن درب کمپوت حتما در یخچال نگهداری کنید.
- ظرف شیشهای و درب فلزی آن حتما باید تمیز و خشک باشد.
- اگر احتمال میدهید گیلاس شما کرم داشته باشد آنها را به مدت یک ساعت و نیم در آب سرد قرار دهید تا کرم آن خارج شود و سپس گیلاس ها را به خوبی خشک و استفاده کنید.
- بعد از پخت حتما آن اجازه بدهید با دمای محیط خنک شود.
- در زمان جوشاندن کمپوت آب باید یک تا دو سانت زیر درب شیشهای باشد.
- بعد از جوشاندن دوباره درب ظرف شیشهها را محکم کنید.
- اگر تمایل دارید که ماندگاری کمپوت شما بیشتر شود، بعد از شستن گیلاسها حتما آنها را با دستمال به خوبی خشک کنید و با این کار میتوانید ماندگاری کمپوت خود را بالا ببرید.
- اگر درب کمپوت خود را باز نکنید و هوا وارد ظرف نشود میتوانید کمپوت خود را در کابینت نگهداری کنید.
برای مشاهده سرویس آشپزی به بلاگ ما سری بزنید.